Historia

Biddy Basket on perustettu vuonna 1951. Pennsylvaniassa. Perustajana toimi Jay Archer joka pyöritti toimintaa -50 luvun lähinnä paikallisella tasolla 12 vuotiaille pojille. 1967 pidettiin ensimmäinen kansainvälinen turnaus ja 1970 Henri "Dunk" Better otti ohjat ja hän perusti Biddyyn myös sarjat 8 & 10 vuotiaillle sekä tytöille.

Nykyään toimintaa pyörittää jo vuodesta 1966 mukana ollut Firmin Simms. Joka vielä 95 vuotiaana istuu suurimman osan peleistä toimitsijapöydän vieressä seuraten pelejä ja tarvittaessa puuttuen niissä tapahtuviin epäkohtiin oli sitten kyseessä Tuomari, Valmentaja, Pelaaja tai Vanhempi joka käyttäytyy asiattomasti. Nykyään kuitenkin turnauksen päätehtävät hoitaa Laura joka on Firminin pojan tyttö ja pyörittänyt toimintaa jo vuosia.

Suomen mukaan pääsy,

Loppuvuodesta 1977 vieraili Suomessa legendaarisen Don Ryanin johtama ja valmentama pelastusarmeijan koripallojoukkue Heampsteadista, New Yorkista. Joukkue tunnetaan ennen kaikkea NBA-legenda Julius "Dr. J" Ervingin "kotiseurana". Joukkueen mukana oli koripallo-oppia tuomassa myös Biddy Basketin perustajat, Henry Better ja Firmin Simms. Helsingin Piirin silloinen puheenjohtaja Pyry-Matti Vasaman kutsui heidät illalliselle jolla Suomen toiminta sai alkunsa. Asiaa ruvettiin järjestelemään ja 15 kuukautta myöhemmin, keväällä 1979 lähti ensimmäinen suomalainen Biddy-joukkue kohti Biddyn kotiosavaltiota, Louisianaa. Vuosi 1980 jäi syystä tai toisesta väliin, mutta vuodesta 1981 on turnaukseen osallistuttu vuosittain. Vuonna 1994 päätettiin suursuosion saanutta toimintaa laajentaa. Mukaan otettiin myös tyttöjen joukkue, sekä pojissa huomattiin innokkaita pelaajia riittävän kahteen joukkueeseen. 2010 päätettiin sitten ottaa myös tytöissä toinen joukkue mukaan matkalle.