TYTÖT 2009

17.4.2009 Petra Noposen matkapäiväkirja 24.3-4.4.2009 Abbeville

24.3.-4-4. Abbeville Lousiana

24.3. tiistai. Puoli viideltä aamulla oli tarkoitus tavata Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kaikki pitivät aikarajoista kiinni, joten oli helppo lähteä matkaan. Siinä sitten hyvästeltiin äidit ja pari kuvaakin otettiin, ennen kuin lähdettiin turvatarkastukseen. Kaikki sujui hyvin ainakin lentokoneeseen saakka, Yes! Pete ihastui mun ja Tuulin pelaamaan Mario karttiin :-D! Sitä siinä sitten pelattiin, tehtiin läksyjä, kuunneltiin musiikkia ja tietenkin juteltiin sekä naposteltiin karkkeja. Muenchenin lentokentällä kaikki sujui hyvin lukuun ottamatta pieniä puhe-eroavaisuuksia saksalaisten kanssa. Koneessa oli samantapaiset viihdykkeet kuin ensimmäiselläkin lennolla. Osa myös nukkui. Iloksemme omilta miniruuduilta näkyi mm. Madagascar-leffa, Disney Channel-kanava, paljon musikkia sekä rutkasti muuta aikamme kuluksi. Tähän väliin sanoisin, että Peten sivuprofiili ilman laseja näyttää aivan Jope Ruonansuulta... ja karkkia kutsutaan tästä lähtien karsuksi. Washingtonin lentokentällä syötiin ja ostettiin snacksejä ja karsua. Koneessa lähes kaikki vetivät sikeitä, ja aika kului sutjakkaan. Illalla sitten vielä syötiin hotellilla pizzaa ja juotiin limua (törkypointsit kova sana!) ja sen jälkeen painuttiin pehkuihin.

25.3. keskiviikko Aamulla herättiin ja lähdettiin aamiaiselle. Sen jälkeen lähdettiin ostoksille. Ensimmäiseksi oli vuorossa urheilukauppa, jossa varsinkin shortsit olivat suosittuja. Seuraava ostospaikka oli target, sekä pieni ostari. Target jäljitteli Prismaa, josta joillekin löytyikin kivoja vaatteita. Kolmas ja paras ostospaikka oli joku, jonka nimeä en muista. Se oli enemmän merkkivaatepuoleinen ja halvallakin lähti! Itse ostin mm. Converset, pari paitaa ja minishortseja :-D. Ostosten jälkeen lähdettiin syömään ravintolaan nimeltä "Asian super buffet", josta kaikille löytyi jotain syötävää. Salla ja muut sekoilivat törkypointseista, ja mä aattelin, onko koko matka tällaista :-D. Tämän jälkeen lähdettiin hotellille ja sieltä itse peleihin. Ensimmäinen harjoitusottelu oli Kennerin joukkuetta vastaan, joilta saimme vaihtolahjoiksi pyyhkeet. Peli sujui ihan hyvin, jos katsoo koko joukkuetta kokonaisuutena. Menetyksiä kyllä tuli :-/. Mul ittelläni meni ihan OK:sti, ku eka aattelin, että oon ihan sekaisin. Tein jopa 4 pistettä ja otin pari levyy. Hävisimme kuitenkin jatkoajan jälkeen 3 pisteellä, mikä oli ihan hyvä suoritus, olihan se eka peli. Toinen peli oli West Sideä vastaan. Se meni multa huonommin ku se eka peli. Voitimme ottelun kuitenkin selvästi, vaikka West Side oli parempi joukkue kuin Kenner. Verna palkittiin tsemppariksi, koska pelasi parhaiten. Illalla söimme huoneissamme Wendysin ruokaa ja törkypoinzit paukkuivat :-D . Sen jälkeen sitten nukkumaan

26.3. torstai Herättiin tänäänkin samoihin aikoihin kuin eilen, jonka jälkeen oli vuorossa aamiainen, jota mm. Verna, Helka, Jämsä ja Emppu söivät noin 45 minuuttia. Aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Abbevillea. Matka meni sutjakkaan jutellessa. Perillä Abbefillessa perheet tulivat hakemaan meitä. Mun, Tuulin ja Annin perhe oli IHANA! Niillä oli avoautokin ja ihmiset oli muutenki hyvää seuraa. Asetuttiin sitte taloksi ja käytiin kiinalaisessa ravintolassa. Madi on tosi kiva (perheen tytär 12v) :-D. Sitten olikin vuorossa peli, johon Madi laittoi meiltä saamansa Finland-Rannikko -paidan, vaikka pelasimme hänen omaa joukkuettaan vastaan (Madi ei pelannut, koska selkä kipee, tai jotain.) Matsi voitettiin selkein numeroin, ja ainaki mun mielestä mä pelasin paremmin kuin eilen... :-) Matsin jälkeen yllätys yllätys törkyravintolaan, jossa oli kyllä tosi hyvät sapuskat! Illalla perheen kotona me pelattiin Wii:tä, jossa Tuuli oli TODELLA lahjakas :-) Otettiin kans paljon kuvia. Näiden juttujen jälkeen sitten käytiin nukkumaan.

27.3. perjantai Ensimmäisen perheessä nukutun yön jälkeen söimme maukkaan aamupalan. Madi sai ottaa vapaata koulusta, koska menimme ostoksille. Löydettiin kaikkee tosi ihanaa, ja perheen äiti Mona maksoi, vaikka koitimme antaa hänelle rahaa, mikä ei kuulemma sopinut. Ostosten jälkeen oli vuorossa semmoset "chillausjuhlat", jossa sai syödä ja pelata. Jos pelatessa voitti tai pelasi hyvin, sai semmosii tikettejä, joilla voi ostaa krääsää. Mä sain 150 tikettii (koska Veeraki anto mulle), ja ostin sillä Veeralle ja mulle kumisormukset ja jättiaurinkolasit. Niiden jälkeen kävimme kotona lepäämässä, jonka jälkeen oli aika lähteä avajaisiin. Kaikki oli tosi kilttejä meille. Kaikilla muilla oli semmonen hieno "edustuslakana", ku meillä oli vain Suomen lippu, jota Jämsä innokkaana liehutteli. Meininnki oli kova, ja tärykalvot meinas pujeta. Saatiin myös laulaa Maamme-laulu, joka sujui ihan mallikkaasti. Heittokisoihin meiltä osallistui Verna, Emppu ja Veera. Emppu oli Hot Shotissa, sijoitusta en muista. Verna oli vaparikisassa ja oli kolmas, joka oli erinomainen suoritus. Veera oli kolmoskisassa ja tippu toisella kierroksella. Siellä sitä sitten istuskeltiin neljä tuntia, mutta onneks meidän perhe sai lähteä "JO" yheltätoista. Sieltä sitten suoraa päätä suihkuun ja nukkumaan.

28.3. lauantai Tänään oli taas perusherääminen. Syötiin leipää ja juotiin mehua. Ensimmäinen peli oli aikaisin, jo 10:30. Lockportia vastaan. Multa meni se peli ihan hyvin, ja voitettiinkin numeroin 30-22. Ainoo vaan, et Helka loukkas nilkkansa. Seuraava peli olikin Slidelin joukkuetta vastaan ruokailun jälkeen. Tästä pelistä tuli paljon selvempi, joka näkyy lopputuloksestakin. Numerot olivat 48-12. Pelien jälkeen kävimme syömässä kanaravintola Poppeys:ssä, joka oli tähän menneistä ravintoloista paras! Kotona käytiin koneel, ja iha vaa chillattii, sit piti mennä nukkuu.

29.3. Taas herättiin perusmeiningissä, ja peli tais olla joskus kahden aikaan. Sitä ennen oltiin kuitenkin jälleen kerran ostoksilla. Vaan pari kauppaa ehittiin käydä, jonka jälkeen lähettii kattoo Madin pelii. Ne ei voittanut kylläkää sitä :-(. Mut sen jälkeen piti alkaa valmistautuu omaa pelii varten, joka ois Terrebonen joukkuetta vastaan. Se nyt ei kyl menny ihan erityisen hyvin, vaikka voitettii numeroin 28-22. Periaatteessa oli hyvä et voitettii, koska nyt ei oo niin paljoo matsei. Pelin jälkeen käytiin syömäs golden corral-ravintlassa, sekä käytiin pikaisesti kotona ennen ku lähettii taas pelipaikalle. Siellä saatiinki kuulla, et sitä Lockport pelii ei oo, ja se on siirretty huomiseen. Soitettii Petelle ja Sapelle, eikä ne uskonu sitä, joten ne tuli itse paikan päälle. Saatiin lähtee noin puol 8 kotii, ku saatii varmistus siitä, että sitä pelii ei oo. Pelattiin kotona Wiitä (tällä kertaa nyrkkeilyä) sekä semmost korispelii, jonka Tuuli hävis. Sit kans juteltiin ja chillattiin taas.

30.3. Maanantai Herättii vast 11.00 koska peli alkaa vasta 17.10. Käytiin ostoksilla, ja taas pantiin rahaa haisemaan. Käytiin semmoses jättiurheilukaupassa, jos meni paljlon rahaa. Meijän mami osti Annille salaa koriskengät, vaikka Anni osti koriskengät itekki! Eli nyt sil on kahet. Sit käytiin kans joissai muis kaupois. Peli oli siis Lockportia vastaan. Se meni vähän huonosti taas, vaikka voitettiinki! Numerot olivat 32-25. Heti pelin jälkeen oli vain pari tuntia aikaa valmistautua otteluun. Onneks Earl-pappa toi meille banskut, jolla pärjäs seuraavan pelin, jos muisti kans levätä ja juoda. Donaldsonville oli nyut vastassa. Ne oli aika hyvii, vaikka toitettiinki numeroin 38-32, ja ollaa KOLMEN PARHAAN JOUKOSSA!!! Pelin jälkeen mentiin mun ja Annin pyynnöst ähakemaan sellasii hyvii keksei :-), vaik Tuuli oli ihan nolona. Sitte syötii kotona Pizzaa, ja taas vaa chillailtii sekä katottii Madin vanhoi vaatteita, mitä se ois antanu meille ku ne oli sille liian pienii. Tuuli sai mm rullakengät, Anni hupparin ja mä vaatteita ja uggsit :-)

31.3. Tiistai. Tänään oli käytännössä päivä, jollo ehti enää olla KUNNOL yhess perheen kanssa. Ja me käytettiin se hyvin shoppailuun ja yhteiseen lounaaseen Miss Louisiana Shannan kanssa. Mult ainaki meni melkee kaikki rahat, jäi vain muutama dollari. Syötiin siis Chili-ravintolas, joka ei ollu kauhee hyvä paikka. Koitettii silti ees jotain syödä. Dallas-peli alkoi 7:30 illalla. Oli melko tasaista vääntöä ekas eräs, mut sitte peli kuitenkin päätty Dallasin voittoon numeroin 25-35. Pelin jälkee pakkaus, ja nukkumaan.

1.4. keskiviikko Tänään meil oli lounas semmosel Golf-klubilla. Ku oltii syöty, alko kunnon luento. Onneks jossai vaihees päästii pois, ku perhe alko hoputtaa lähtemää. Sen jälkeen käytiin nopsaa viel kotona suorittamas vikat pakkaukset. Mun ja Tuulin laukuis oli ylipanoa, joten saatii isäntäperheen vanha laukku, joka oli varmaa 60-vuotta vanha, mut sen piti vaa kelvata. Peli D'villee vastaan alko klo 16:30. Jo alkuvaihees sattu vahinko. Mul nyrjähti aika pahasti jalkapöytä, joten mut vietii sairaalaan sil väli ku peli jatku. Sairaalas oltii yhteensä neljä tuntia. Otettii röngenkuvat, kyseltii kysymyksii, sekä vaa ooteltii. Kuvien jälkee Sape oli oottamas yhes huonees. Jengi oli voittanu D'villen 37-31, mut hävinny Dallasille numeroin 36-19. Sape toi mulle semmosen laatan, jotka sai kaikki finaalis olleet. Ku kuultii, mitä jalalle oli käyny, saatii periaattees kuulla hyvii uutisii. Ei murtumia. Sain kuiteski semmosen tuen, sekä kepit. Sitten saatiin lähtee. Syötiin Popey's:ssä, ja mentii kotii, koska ei oltu päästy hotelliin New Orleansiin. Hyvästeltii Madi, koska se ei aamul heräis puol 5 kuiteskaa. Perhe oli paras, eikä enempää olis voinu vaatii! Perheen isä Paul yritti viel illal ladata ns. "hauskoja" aprillipiloja, mut ei kyl oikee onnistunu :-D

2.4. torstai. Piti siis herätä puol 4, koska bussil piti olla puol 6. Jaksettii herätä, ja nyt oli puolestaan hyvästeltävä perheen äiti Mona. Kiittelimme kovasti, kunnes piti lähtee. Bussimatka sujui leppoisissa tunnelmissa, ja Pete vaa sliippas. Kentällä ostettii karsuu sipsuu, limukkaa, popparii sekä jätskii. Turvatarkastukses mun piti mennä semmosee pikku huoneesee, ku oli se tuki jalassa. Kone oli myöhäs, eikä sinne päässy kauheen nopeesti. Vähän ärsytti mut koitettii pitää positiivistä asennetta yllä. Washingtonissa huomattii, et meijän jatkokone oli jo lähtenyt ja päästäisiin lähtee vasta huomenna noin klo 17. Mentiin selvittelyiden ja muiden hommien jälkeen hotellille, joka oli jotain aivan hulppeeta! Siellä sitte chillattii ja syötii.

3.4. perjantai - 4.4. lauantai Herätty 9.40, ku Salla ja Paula soitti meille, eka ne oli käyny koputtaa meijän ovee 5 minaa! :-D, jonka jälkeen mentiin aamiaiselle. Se oli jotai aika maukasta! Oli mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa ja sellasta. Sen jälkee oltii lähinnä huonees kattomas telkkarii. Lentokentälle odottelua, ostokset ja WENDY's! Kone oli ajoissa. Tällä kertaa istuin Sallan vieres. Pelattii Nintendoa, kuunneltii musaa, luettii akkarii ja sen semmosta. Aika meni yllättävän nopeesti, vaik aattelin, et tää menis toosi hitaasti. Perillä Muenchenissä oli sitte aika juosta. Vuorotellen Anni, Verna ja jopa 155-senttinen Riina piti mua repparis, koska muute oltais 100% varmasti myöhästytty koneesta. No onneksi kuiteski ehittiin, ja kaikki pääs koneeseen! Lento Helsinkiin suju aika hyvissä tunnelmissa, niin ku edellinenki lento. Ainoo vain et istuin yksin, mut ei silti tullu tylsää, ku oli Nintendo repus :-) Perillä Helsingis ainakin mun, Jämsän, Helkan, Sapen, Peten, Anniinan, Annin ja Paulan laukut ei ollut tullu, joilki oli tullu vain toinen. Laukkuhässäkän jälkeen nähtiin mamat ja papit. Kaikki sai ruusuja ja kuvia otettiin. Oli ikävää hyvästellä kaikki kaverit :-( . Toivottavasti nähää vielä! Joukkueelle kiitokset! Tulee ikävä