TYTÖT 2015

VIDEOPÄIVÄKIRJA 22.3.2015

VIDEOPÄIVÄKIRJA 21.3.2015 JA HEITTOKILPAILUT 22.3.2015

HEITTOKILPAILUT JA OTTELUITA 21.3.2015

TYTTÖJEN AVAJAISET 20.3.2015

TYTTÖJEN VIDEOPÄIVÄKIRJAT 18.-20.3.2015

Shoppailua merimieshenkeen
Ilmoittautumisen passintarkastus
Ottelukaavio, jolla lauantaina lähdetään pelaamaan
Järjestäytyminen avajaismarssiin
Faneja tapaamassa
Team Floridan kanssa kuvassa

 Terveiset lämpimästä New Orleanssista

 

 !!!!Tekniikasta johtuen uusimmat videopäiväkirjat ja kuvat löytyvät facebookista. Linkki vasemmalla!!!!!

 

25.3.2015

Kuten edellinen aamu, oli keskiviikko myös aurinkoinen. Aamupäivällä lämpötila oli jo 27 astetta. Paikalliset olivat havainneet tyttöjen shoppailuinnon ja muuttaneet plantaasikierroksen kauppojen ihmettelyyn. Viimeiset tuliaiset ja omat ostokset saatiin tehtyä Wallmartissa ja joissain kenkäkaupoissa.

Iltapäivällä oli turnauksen järjestäjien päättäjäiset, jossa tytöt pääsivät esittämään suomalaisia lauluja. Lahjat vaihdettiin ja tytöille ruokaa viikon kantanut 6 –vuotias poika sai kassillisen karkkia ja suklaata tytöiltä.

Suihkun ja vaatteiden vaihdon jälkeen seurasi lähtö Pelicanssin peliin. Koulubussi oli odottamassa tuntia ennen pelin alkua ja paikallisia oli mukana. Suurin osa matkassa olevista vanhemmista oli myös mukana. Peli osoittautui ihan hyväksi ja voitosta pelattiin loppuun saakka. Iltapalaverin jälkeen tytöt lähtivät pakkaamaan ja toivottavasti malttavat nukkua tarpeeksi pitkää kotimatkaa varten.

KIITOKSET:

Valmentajat haluavat kiittää:  Janskua, Henkkua, Laraa, Johannaa, Sartsua, Telmaa, Elliä, Ilonaa, Emmaa, Softista, Elinaa, Ekkua, Amaa, Noraa, Caroa, Rollea, Satsumaa, Semppua, Maijua, Teresaa, Mariannea, Iltsua, Suskia, Siljaa. Olette mahtava ryhmä tyttöjä.

Huoltoporukkaa:  Mortti, Vertti, Pertti, kiitos tyttöjen kaikkien huoltotarpeiden sekä grillijuhlien järjestämisestä, hienoa että olitte mukana.

Vanhempia: tyttöjen kannustamisesta ja mukana elämisestä pettymysten kohtaamisessa.

 

 

24.3.2015

Aamu aukesi kauniina ja lämpimänä. Tytöillä oli tiedossa aamupala Cafe du Mondessa, New Orleanssin ranskalaisen korttelin kupeessa. Koulubussi starttasi 8.30 hotellin pihalta ja kamerat oli ladattu ja kulttuurimatka saattoi alkaa.

No tokihan keskustasta löytyi myös kauppoja, joissa tytöt jaksoivat juosta. Lounas oli rannalla sijaitsevassa Outlet –ostoskeskuksella. Paluumatka alkoi kello 14.30 katsomaan finaalia, johon tytöt ilmoittivat haluavansa.

Ensimmäinen finaaliottelu päättyi JPRD Westin, joukkue joka pudotti Bluen finaalista, voittoon. Turnauksen sääntöjen mukaan tiedossa oli toinen finaali alkaen kello 21.00, koska Terrabonella ei vielä ollut kuin yksi tappio turnauksessa.

Ensimmäisen finaalin jälkeen tytöt siirtyivät loungeen ruokailemaan. Trio Mortti, Vertti ja Pertti olivat ottaneet tehtäväkseen, vielä illan päätteeksi, järjestää grillijuhlat uima-altaalla. Grilli oli käyty ostamassa sekä hampurilais –ja HotDog –aineksia. Vaikka tyttöjen edellisestä ateriasta ei ollut paljoa aikaa, niin ruoka maistui uinnin jälkeen mukavasti.

Uima-allas –manageri tuli kertomaan, että altaan alue suljetaan kello 22.00, joten juhlat loppuivat hieman etuajassa.

Huomenna tytöillä on tiedossa plantaasilla käyntiä ja pienimuotoista juhlatilaisuutta, johon osallistuvat turnauksen vapaaehtoisia. Illan kruunaa NBA –peli.

 

 

23.3.2015

Aamu avautui Hieman vilpoisena paikallisten makuun, mutta Suomalaisittain normaalina kesäaamuna. Tiedossa oli shoppailua isolla ostoskeskuksella. Aamiainen oli hoidettu 9.30:een mennessä ja Ameriiiikkalainen koulubussi oli noutamassa tyttöjä.

Shoppailu oli koripallotossu ja Hollisteri painotteista. Kassit viuhuen tytöt etenivät pitkin käytäviä. Välillä joillakin oli koko ostoskuorma hukassa, mutta pienen hätäännyshetken jälkeen kaikki kuitenkin järjestyi. Aamiainen ja lounas olivat ostoskeskuksella.

Shoppailujen jälkeen oli vuorossa pikainen varusteiden vaihto hotellilla ja pelipaikalle. Edellinen ottelu oli pahasti kesken, kun meidän ottelun piti alkaa. Paikallinen, järjestävä joukkue säilyi A –sarjassa mukana hirmuisen taistelun ja viimeisen sekunnin vapaaheiton ansiosta.

Blue – JPRD West

Ottelua alkoi täydellisellä Blue joukkueen hallinnalla, puolustus oli tiivis ja vastustajan kokokentän prässin purku sujui kuin tanssi, heitot upposivat ja levypalloista lähteneet nopeat saatiin kaikki päätettyä koriin.

Vähitellen vastustaja sai parin aikalisän jälkeen pelinsä kulkemaan, ja ottelu tasoittui. Vastustajaa toki tuki tuomareiden vihellykset, jotka sotkivat meidän peliä. Tuntui kuin tuomarit olisivat etukäteen päättäneet, ettei kaukaa Suomesta voi tulla joukkuetta, joka voittaisi turnauksen ennakkosuosikin. Vaikka pelasimme siis välillä seitsemää vastaan, tytöt pelasivat todella taistellen. Puoliajalla peli oli tasan.

Ottelun kolmas ja neljäs erä mentiin myös tasatahtiin. Vastustajan saadessa usein vapaaheittoja pääsivät he hienoiseen johtoon mitä Blue joukkue ei saanut kurottua kiinni ja näin hävisimme ottelun ja putosimme turnauksesta.

Blue joukkueen All Amerikan pelaajaksi valittiin Janette ja joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi Silja. Vaikka tytöt pelasivat turnauksen parhaan pelinsä, se ei tänään riittänyt seitsemää vastaan pelatessa.

Ottelun jälkeen oli vielä tarjolla päivällinen toisella pelikoululla. Tarjolla oli jambalyaa ja tietenkin sandwicheja. Ottelun pettymys alkoi pikkuhiljaa katoamaan ja viimeisenä saivat tuomarit oman laulun ja tanssin pelaajilta.

Vielä viimeisenä kävimme WinDixiessä hieman ostoksilla. Jokaiselle tytölle tarttui mukaan paikallisia herkkuja, joista ehkä joitain saattaa riittää tuliaisiksi saakka.

Huomenna tiedossa keskustassa kiertämistä ja ehkä taas hieman shoppailua.

 

22.3.2015

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli satanut varsin rankasti, mutta pelaajien yöunia se tuskin oli häirinnyt. Sen verran väsyneiltä pelaajat vaikuttivat illalla. Aamiainen nautittiin poikkeuksellisesti hallilla. Järjestäjät olivat kokanneet tytöille aamupalaksi mini-hampurilaisia, värikkäitä muroja, tuoremehua ja tietenkin donitsit.

Aamiaiselta siirryttiin saliin, jossa alkoi viiden paikan heittokilpailu. Whiten heittäjänä oli Elina ja Bluesta Janette. Sääntöihin tutustumisen jälkeen alkoi kilpailu. Välillä pallot pomppivat miten sattuivat, mutta alkukierroksen jälkeen finaalin selviytyi Janette. Finaali oli tiukka. Hieman erilaisella taktiikalla liikkeellä ollut JPRD Eastin heittäjä voitti ja Janette tuli toiseksi.

Blue – Terrabone

Heittokilpailun jälkeen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui toinen turnauksen kovimmiksi veikatuista joukkueista. Ensimmäisessä erässä pysyimme hyvin mukana ja tauolla eroa oli viisi pistettä, sitten tapahtui jotakin ja me emme osuneet koriin mistään ja syötöt menivät vääriin käsiin, hartiat alkoivat roikkua pelaajilla alhaalla ja ilmeet olivat tuskaiset.

Ero kasvoin nopeasti kahteenkymmeneen pisteeseen ja peli oli voiton osalta käyty. Viimeisessä erässä saimme kuitenkin mukavasti onnistumisia joiden toivomme siivittävän joukkueen hyvään vireeseen seuraavaa ottelua ajatellen.

Blue – Thibadoux

Aamuisen tappion johdosta Blue tippui AA –sarjan häviäjien kaavioon. Sarjan ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Thibadoux, joka oli tiputtanut lauantain päätteeksi Whiten A –sarjaan.

Ottelussa pidettiin hyvää vauhtia yllä ja puolustettiin hyvin. Vastustajan tähtipelaaja saatiin pimennettyä mukavasti, jolloin oma hyökkääminenkin saatiin hyvään vauhtiin. Saimme kasvatettua johdon vähitellen kahteenkymmeneen pisteeseen ja tämä ero pysyikin ottelun loppuun asti.

White – JPRD East

White tippui A-sarjaan ja kohtasi sarjan ensimmäisessä ottelussa JPRD Eastin. Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäinen erä mentiin pisteen parin marginaalilla. Toisessa erässä suhteellisen aggressiivinen paikkapuolustus teetti ongelmia Whiten joukkueelle.

Joukkueen ilme ei ollut parantunut edellisestä ottelusta joten korien tekeminen oli hankalaa. Puolustustaistelu oli hyvällä tasolla, mutta kun ei saatu koreja tehtyä, niin ero kasvoi kun vastustaja onnistui korien tekemisessä.

Blue – Pensacola Florida

Blue aloitti ottelun hieman epävarmalla asenteella, joka johti huonoihin syöttöihin ja hätäilyyn. Vastustajalla oli yksi vahva pelaaja jota ei alkuun saatu kuriin. Puolutus saatiin kuntoon toisessa erässä ja tilanne muttui nopesti  -5:stä pisteestä +20:n pisteeseen

 

White – Saint Charles

Illan viimeisessä ottelussa pelattiin A –sarjasta putoamisesta. Ottelu alkoi Whiten hallinnalla ja parhaimmillaan johto oli jo 14 pistettä. Paikkapuolustus purettiin hienosti ja myös heitot upposivat.

Kolmannella neljänneksellä alkoivat pallot kolista rautoihin ja syöttöjä ei saatu perille. Palattiin aikaisemmasta tuttuun hätäilyyn. Onnistumisten puuttuessa alkoi vastustaja saada henkeä päälle ja meidän päät painua. Suuntaa ei saatu kääntymään millään.

Whiten pelit päättyivät turnauksessa tähän peliin lukemin 27-37. Whiten turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Lara.

Pelien päätyttyä oli tytöille tarjolla vielä hampurilaisateriat ja suupielet alkoivat kääntyä hieman ylöspäin.

Maanantaina tytöille on tiedossa hieman shoppailua paikallisten parissa. Blue on vielä mukana maanantain peleissä.

New Orleans vetäytyy yöpuulle.

 

 

 

21.3.2015

Hieman sateisen yön jälkeen New Orleanssissa avautui mukava aamu. Aamupalan jälkeen suunnattiin kello 7.35 kohti heittokilpailuita. Tänään vuorossa olivat vapaaheitot ja kolmoset.

 Ensimmäisenä heitettiin vapaaheittokilpailu. Whiten edustajana oli Amanda ja Bluesta Senja. Heitot alkoivat meidän tytöiltä hieman hakien, mutta paranivat huomattavasti kisan edetessä. Ari oli laskevinaan lyhyellä matematiikalla, että Amanda ja Senja molemmat etenisivät finaaliin, mutta toisin kävi. Viimeisten heittäjien joukossa Suomea edusti Senja. Senja joutui taipumaan viimevuotisten isäntien St Lafourchen heittäjälle sijoittuen hienosti toiseksi.

Toisena kilpailuna oli kolmosheitto –kilpailu. Whitea edusti Nora ja Blueta Rosa. Kaaren takaa järjestetyssä kilpailussa ei tänä vuonna tullut menestystä ja tytöt karsiutuivat heti alkukarsinnoissa.

South Lafourche - Blue

Seuraavana olivat päivän pelit. Klo 10.00 aloitti Blue, jota vastaan asettui  South Lafource. Ottelu alkoi hieman nihkeästi, mutta pelaajat kokosivat itsensä melko nopeasti. Eroa alkoi tulla toisella neljänneksellä ja ottelu päättyi Bluen voittoon noin 25 pisteellä.

JPRD West  - White

White sai vastaansa heti ensimmäisessä ottelussa turnauksen ennakkosuosikin. Alku osoittikin, ettei joukkue turhaan kantanut ennakkosuosikin viittaa harteillaan. Kokokentän ja puolen kentän paikkaprässit osoittautuivat liian pahoiksi Whitelle. Jo ensimmäisen erän jälkeen oli selvää, että voittoon vaadittiin suurempia voimia. Tytöt joutuivat kokemaan kovan Amerikkalaisen pelityylin kovalta joukkueelta ja kun tilaa ja aikaa oli selvästi vähemmän, kuin mihin on totuttu.

Otteluiden välissä kävimme järjestäjien tarjoamalla lounaalla viereisellä pelikoululla. Perus-Amerikkalaiset ruokavaihtoehdot maistuivat hyvin tytöille. tytöt pääsivät myös ihmettelemään 8 –ja 10 –vuotiaiden Diddy –pelaajien pelaamista. Meno kentällä ja katsomossa oli erittäin hektistä.

St Charles – Blue

Bluesin toisena vastustajana oli kaaviossa kotijoukkue St Charles. Ottelu alkoi tasaisena, mutta kun joukkue oli saanut helpomman alkuvastustajan kuin White ja siten tottunut pelityyliin oli joukkueella helpompi päästä pelirytmiin ja kaataa kotijoukkue metelöivän kotikatsomon edessä, reilulla erolla.

Blue käänsi ottelusta noin 8 pisteen voiton. Ja jatkoi AA –sarjan voittajien sarjassa.

White – South Lafourche

Päivän toisessa ottelussa White sai vastaansa Bluen aamulla voittaman South Lafourchen. Ottelu kulki varsin tasapäisesti aina viimeiseen erään saakka, jolloin White sai isomman vaihteen silmään ja lasketteli voittoon.

Voiton myötä White pääsi jatkamaan pelejään AA –sarjan häviäjien kaaviossa.

Thibodaux – White

Illan viimeisessä tapahtumassa White kohtasi Thibodauxin. Aikataulu oli noin 45 minuuttia myöhässä suunnitellusta, joten ottelu pääsi alkamaan noin kello 21.15. Väsymys näkyi tyttöjen pelissä.  Hallitsimme kenttää mutta väsyneinä emme saaneet palloa koriin läheltä emmekä kaukaa, vastustajan tarkkuus oli parempi ja White joutui nöyrtymään muutaman korin tappioon.

Tappion myötä White tippui A-sarjaan, jossa kahdella tappiolla ottelut loppuvat. Blue jatkaa AA-sarjassa puhtaalla pelillä

Viimeisen ottelun jälkeen pelaajat olivat todella väsyneitä. Härski oli järjestänyt tytöille croisantteja, jugurttia ja ameriikan vettä hotellille, jotta saatiin vielä pieni välipala ennen nukkumaan menoa.

New Orleans hiljenee todella väsyneinä.

 

20.3.2015

 

Shoppailua jälleen. Tänään oli vuorossa Slidell ja Nortshore ostosparatiisi. Suosituimmat kohteet siellä olivat Footlocker ja Victoria’s Secret.  Ostosaikaa tytöille annettiin kolme tuntia. Jokaisella pelaajalla viuhuivat suhteellisen saman väriset kassit, kun lähdettiin palaamaan hotellille.

Hotellilla piipahdus ei kauan kestänyt ja pelivarusteet päällä lähdettiin kohti turnaukseen ilmoittautumista. Tytöt saivat huomata olevansa suosittuja turnausjoukkuiden keskuudessa. Welcome Finland, we love you huudot kuuluivat monelta suunnalta ja myös vilkuttelua näkyi joka puolella ikäluokasta riippumatta.

Avajaisseremoniassa tytöt lauloivat erittäin hyvin Roosan johdolla (automatkalla tehty lauluharjoittelu oli terävöittänyt heleitä ääniä). Tyttöjen ranteet olivat koetuksella, sillä melkein kaikki halusivat nimikirjoituksen tytöiltä ja selfikuvia otettiin kymmeniä sekä joukkuekuvia haluttiin ottaa myös paljon.

Avajaiset päättyivät yhteisruokailuun. Monen pelaajan kauhistukseksi Jambalayassa oli taas vaihteeksi kanaa. Ruokailun jälkeen jäyhiltä suomitytöiltäkin irtosi muutamat tanssiaskeleet.

Huomenaamulla aloitamme turnauksen heittokisoilla kello 8.00. Blue aloittaa pelit klo 10.00 South Lafourche:a vastaan ja White klo 13.20 turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa JPRD West:ia vastaan.

 

19.3.2015

Aamu aloitettiin aamupalalla. Aamupalalla osa pelaajista opetteli maan tavoille. Heillä ei ollut ihan käsitystä annoskoon suurudesta, kun he tilasivat aamupalaansa. Monille lautasille jäi 80% syömättä.

Meille oli jo selvinnyt että tytöt eivät pääse perheisiin, joten valmentajat olivat hankkineet käyttöönsä kaksi vania sunnuntaihin asti. Näillä isoilla autoilla suunnistimme harjoituksiin järjestävän organisaation uuteen Community Centeriin. Harjoituksissa käytiin läpi paikkapuolustuksen saloja ja muisteltiin paikkaprässin murtamista. Aikaisemmista vuosista on tullut selväksi, että sellaisia on odotettavissa peleissä tulevan vastaamme.

Harjoitusten ja suihkujen jälkeen lähdimme suuntamaan läheiselle outlet –ostoskeskukselle. Ostohuuman aiheuttaman hulluuden ansiosta jäi kellon käytössä vielä hieman harjoiteltavaa, mutta eiköhän se terävöidy lähitulevaisuudessa. Paluumatka ostoskeskuksesta alkoi tyttöjen ihmetellessä kavereidensa uusia vaatteita. Joillakin ei ollut enää päällään mitään vanhaa.

Lämpötilan ollessa 20 astetta plussa melkein vuorokauden ympäri, annoimme tytöille luvan mennä hotellin uima-altaalle. Reilu puolet käytti tilaisuuden hyväkseen.

Illalla kirjasimme vielä päivällisen yhteydessä ylös, seuraavan päivän ilmoittautumisia varten, heittokilpailuihin osallistujat. Päivällisellä tutustuimme vielä KFC:n tarjontaan. Osa pelaajista alkoi jo nukkumaan pöydissä, joten aikaeroon ei oltu ihan vielä totuttu.

 

18.3.2015

Matka alkoi tänäkin vuonna Helsinki-Vantaan lentoasemalta erittäin aikaisin aamulla. Kokoontuminen oli 4.00 aamulla. Tänä vuonna matkaan tuli hieman mutkia jo ennen sen alkua. Lufthansassa oli lakkohenki korkealla (taas) ja ensimmäinen lento Frankfurtiin oli peruttu. Tiistaina asian selvittyä Ari hoiti matkatoimiston kautta uudet liput Tukholman kautta.

Matkaan päästiin Tukholman lennolla, joka oli muutalle ensimmäinen lento elämässä. Tunnelma oli hieman jännittynyt. Ensimmäinen vaihto oli varsin kivuton ja uusi portti löytyi helposti. Seuraavalla lennolla lentoaika  tuplaantui ensimmäiseen lentoon verrattuna. Tiedossa oli, että matkatavarat pitää käydä siirtämässä seuraavalle lennolle Franfurtin päässä. Se olikin hieman helpommin sanottu kuin tehty. Meidän piti kiertää ulos terminaalista ja mennä automaateille tulostamaan lippuja. Ari ja Harri kokeilivat ensimmäisenä tulostaa lippuja, mutta siinä vaiheessa, kun automaatin kysymykset alkoivat koskea kummin kaiman kissan nimeä, onnistuimme löytämään henkilökuntaa, joka neuvoi meidät sopivalle tiskille. Paperilla meillä oli hyvin aikaa vaihtaa konetta, mutta tunnit alkoivat mennä jonottaessa aika vauhdilla.

Joillekin pelaajille Frankfurtissa piti olla vielä muistuttamassa, että meno maailmalla on hieman erilaista, kuin omassa olohuoneessa. Jos jättää rahaa ja passin vain hetkeksi maahan kassin viereen, kun kiirehtii vessaan, niin ne eivät välttämättä ole siellä enää hetken kuluttua.

Harjoittelimme hieman Ameriikan menoa siirtyessämme portille. Kävimme haukkaamassa  MD –hampurilaisia.

Pitkä lento Atlantin yli alkoi juuri niin kuin ennustimme ja odotimme. Paikkoja piti päästä vaihtamaan ja tyhjiä penkkejä täyttämään. Meteli alkoi olla välillä korvia huumaavaa. Lennon jännittävimmät hetket koimme lähestyttäessä Newarkin lentokenttää, sillä sää oli erittäin tuulinen ja turbulenssia esiintyi enemmän kuin kummeleiden vitseissä. Kone heilui ja huojui , joka aiheutti monilla tytöillä ja myös muilla matkustajilla kovaa pahoinvointia ja kiljahduksia. Oksennuspussit olivat kovassa käytössä. Huolta aiheutti myös koneen keskeytettyä yllättäen laskeutumisen kiitoradalla ja kipparin vetäessä koneen ylös, keinuminen ja huojunta alkoi taas.  Toisella kerralla laskeutuminen onnistui hienosti. Muutamille pelaajille uni ei tullut koko lennon aikana ja sen kyllä huomasi maahantulotarkastuksessa. Lennon aikana täytimme USA:n maahantulokaavaketta, tämä onnistui melko hyvin ja vain muutama jouduttiin uusimaan.

Maahantulo haastattelu sujui kaikilta hyvin ja noudimme matkalaukut jälleen ja kuskasimme ne Unitedin tiskille ja jälleen turvatarkastuksen kautta menimme viimeisen jatkolennon portille odottelemaan matkan alkamista. Tässä vaiheessa tytöt olivat todella väsyneitä mutta jaksoivat kiitettävästi matkan rasitukset.

NewOrleansissa meitä oli vastassa maailmanmestarijoukkueen valmentajat Niko ja Härski sekä tyttöjen turnausjärjestäjät. Hotelimme oli muuttunut, ja se oli onneksi lentokentän läheisyydessä. Pienen iltapalan (Härski ja Niko olivat hoitaneet sen hotelille valmiiksi) ja palaverin jälkeen lähetimme tytöt nukkumaan.